Ga verder naar de inhoud

Vind de geschikte boomsoort voor jouw locatie

Wanneer je een klimaatboom kiest voor een bepaalde locatie, houd je best altijd rekening met de omgeving waar de boom zal groeien.

De juiste boom voor de juiste plek

In onze lijst van klimaatboomsoorten werd elke boomsoort beoordeeld naargelang een grote reeks omgevingsfactoren. Geef de parameters in die bij jouw locatie horen, en vind de boomsoorten die het best geschikt zijn voor jouw tuin, straat, plein, parking, domein, ...

Een boom kan groot en breed worden. Check dus zeker eerst hoeveel plaats je beschikbaar hebt. En niet alle bomen houden van verharding, veel licht of water en een zandige bodem: kies dus doordacht!

Onze bomenzoeker presenteert de verschillende parameters van de standplaats, maar speelt ook in op het veranderende klimaat. Klik op de parameter en duid je voorkeur aan. Wil je graag een boom met een speciale vorm of kleur? Ook die bomen kan je terugvinden in onze lijst.

Plant je boom correct aan

De keuze van de juiste boom voor een bepaalde locatie is belangrijk.
Minstens even belangrijk zijn een correcte aanplant en verzorging.

In onze technische fiches vind je info over het transport, het bewaren van de boom, een goede voorbereiding van de standplaats en het plantgat en het planten zelf.